Search
Close this search box.

Fluit- en telschema

Bekijk hier het actuele fluit- en telschema van Accretos, seizoen 2023 – 2024.

Verantwoordelijkheid bij het team

Ook dit jaar laten we de verantwoordelijkheid om te fluiten en tellen bij de teams zelf. Alle contactpersonen van de teams hebben een lijst ontvangen met de wedstrijden waarin ze aan kunnen geven wie bij welke wedstrijd komt fluiten/tellen. Deze ontvangen we graag voor 15 september retour zodat we deze kunnen delen met de coaches. Dan weet iedereen wie waar komt opdagen en wie er bereikt moet worden in geval van afwezigheid. Later ruilen mag/kan uiteraard alsnog, maar dan is het vooraf in ieder geval duidelijk dat er iemand komt.

Bevoegdheid

Let op! Voor bepaalde teams (DS1 en HS1) dien je een V4-licentie te hebben om deze wedstrijden te mogen fluiten. Staat er een onbevoegde scheidsrechter aan het veld, dan levert dit een geldboete op voor Accretos. Dat moeten we met z’n allen voorkomen. Met V4 mag je DS1 en HS1 fluiten, met V6 alle andere niveaus. Heb je geen V4 of V6-niveau, dan mag je voorlopig geen wedstrijden fluiten. Op het moment zijn ook teams ingedeeld om te fluiten waarvan enkele spelers maar het V4- of V6-niveau hebben. We gaan zo snel mogelijk scheidsrechters (V4 en V6) opleiden, maar dit kost tijd. Tellen is natuurlijk geen probleem, hiervoor is een bepaald niveau niet vereist.

DWF

Wanneer je moet fluiten/tellen, log je in het DWF in met je Nevobo-account (www.dwf.volleybal.nl). Heb je nog geen account, dan kun je deze aanmaken via de site van Nevobo. Hiervoor heb je jouw relatiecode nodig. Weet je deze niet, vraag het dan even aan je coach (deze staat op de spelerspas) of stuur een mailtje naar ledenadministratie@accretos.nl. Heb je nog nooit gebruikgemaakt van het DWF, kun je hier al een keer oefenen met een demoversie. Op het moment werkt de Nevobo aan de uitrol van het DWF 2.0. Zodra hier meer informatie over bekend is, delen we dit met jullie!

Verhinderingen

Blijkt het dat het hele team niet kan/mag fluiten bij een wedstrijd waar het wel voor staat opgegeven, probeer dan eerst zelf te wisselen met een ander team en stuur een appje naar onderstaand nummer (Mats of Renske). Lukt het wisselen met een ander team niet, neem ook dan z.s.m. contact op met Mats of Renske via Whatsapp of de mail.

Laten we er met z’n allen een sportief seizoen van maken!

Voor vragen en opmerkingen kun je te allen tijde contact opnemen met Mats van der Heijden (06-39076133) of Renske Wijers (06-29821770) of een door een mailtje te sturen naar arbitrage@accretos.nl.